Перейти до основного вмісту

Нашому земляку Леоніду Попову - 70 років

Шановні користувачі бібліотеки, вчителі, краєзнавці

31 серпня виповнюється 70 років нашому  видатному земляку Леоніду Івановичу Попову. До Вашої уваги бібліотека підготувала презентацію, а також сценарій.

Запрошуємо до бібліотеки!

https://docs.google.com/presentation/d/1fkb142PBQ3-tfHIMcJyA2hxOzZ3KKTaHrH99Bg-Lrvs/pub?start=false&loop=false&delayms=3000

Управління культури і туризму міської ради
Міська централізована бібліотечна система
Центральна бібліотека ім. О.С. Пушкіна



Наш видатний земляк
Леонід Іванович Попов
(До 70-річчя від дня народження)

Сценарій

м. Олександрія
2015р.

Ведучий 1
Славне в віках моє місто Олександрія! Добрими справами наповнений його майже трьохсотлітній літопис. Звідси пішли в життя прославлені земляки – талановиті вчені, політики, військові, письменники, художники, актори.
            Постать Леоніда Івановича Попова займає окреме місце серед цієї славної плеяди.
Ведучий 2
«…И все же я люблю тебя, Александрия,
За тихие твои библиотеки,
за музеи,
Где мы в почтении благоговеем
Пред памятью Шульги и Худяковой,
За дом Чижевского и площадь Кошевого.
За подвиг легендарного Дибровы,
за гордый бюст отважного Попова…!»
                                              И.Спектор.
Ведучий 1
Народився Леонід Іванович Попов 31 серпня 1945 року в трудовій сім’ї.
З дитинства любив Льоня з татком мандрувати в широких колгоспних степах. Любив природу. А найбільше манили його безмежні простори.
Батько дуже хотів, щоб Леонід став агрономом. Він брав його з собою на роботу, возив на поля, ферми, вчив з малих років працювати.
«-Тато, - мовить, бувало, хлопчик, - а що там, за тим пагорбом?
 Давайте поїдемо туди!».
 Радів батько. Він думав, що синок приростає до степу. А Льоня мав значно ширший погляд…

Ведучий 2
Ось він стоїть серед вулиці босоногий, засмаглий на сонці п’ятилітній хлопчик і пильно вдивляється в голубу височінь. Щойно над селом пролетіли три літаки. Ще доноситься рокіт моторів. А блискучі металеві птахи вже скрилися за обрієм. Від захоплення він забув про все на світі!
Сестричка Ліда розповідала, що на літаках літають люди. Але де ж вони? Він тільки що бачив літаки, а людей на них не помітив. Льоня вирішив обов’язково простежити, де ж знаходяться люди на літаках. Для цього кожного дня забирався високо на тополю, що росла на околиці села, і чекав коли прилітатимуть повітряні лайнери.
Ведучий 1
Одного разу справді хлопчикові повезло. Над селом низько описав коло маленький двокрилий літак. Льоня сидів тоді на тополі. Коли помітив на горизонті сріблястого птаха, став швидко підніматися ще вище. Побачив у кабіні пілота в окулярах. Від захоплення став кричати. Забрався на саму вершину дерева. Гілка тріснула. І Льоня упав на землю… Пошматував вітами нову сорочку, подряпав обличчя, ноги, руки. Та навіть не сплакнув. Підхопився на ноги і помчав до сусідських хлопчиків. Розповів їм захопленно, що бачив пілота.
Ведучий 2
Іншим разом з татком під’їхали кіньми до майданчика, де літак завантажували добривами. Важко передати ту радість, те захоплення, що охопило хлопчика. Адже перед ним справжній літак!
«- Тату, шептав він, сіпаючи Івана Олексійовича за руку.- Я хочу покататися на літаку.
-         Малий ще, - промовив І.О.Попов – підростеш, тоді покатаєшся.
-         Я вже підріс! Дуже хочу на літак! Дозволь, татусю!»
Почув це благання пілот. Глянув на хлопчика і зрозумів його незбориме бажання. Оченята випромінювали такий вогонь, таке благання, що не можна було відмовити.
       «- Іване Олексійовичу, - відкликавши в бік голову колгоспу, мовив пілот, показуючи очима на хлопчика. – Не можна йому в цю мить відмовити………


( Сценарій можна отримати за адресою  : вул. Червоноармійська,41. Читальна зала. Тел.: (05235) 7-01-80

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День здоров'я в бібліотеці

Сучасний  світ відкриває перед  нами  великі  можливості,  ми поспішаємо жити не замислюючись над тим, що іноді потрібно зупинитися, потурбуватися про себе, про своє життя, лише здорова людина відчуває себе повноцінною    особистістю, і лише    здорова    людина    приносить    користь суспільству. Здоров'я - одна з основних умов щастя людини. Тож,  напередодні Всесвітнього дня здоров’я,  бібліотека провела  День здоров’я « Здоровий спосіб життя – шлях для всіх». Програма Дня здоров’я була насиченою, адже включала різноманітні заходи: відкриття книжкової виставки-заклику « Про здоров'я треба знати, про здоров'я треба дбати» на якій до уваги відвідувачів бібліотеки представлено близько 30 книжкових та періодичних видань. Всі експонати здебільшого стосуються безпеки життєдіяльності людини, фізичної культури, гігієни, а також згубного впливу шкідливих звичок на становлення особистості. Відкритий мікрофон «Що тобі заважає бути здоровим?», під час якого в інтерактивно

Виставка одного автора «Олена Пчілка – світло добра і любові»

До 170-річчя від Дня народження Олени Пчілки - української письменниці, громадської діячки, етнографа, перекладача, у відділі абонементу Центральної міської бібліотеки експонується виставка літератури «Олена Пчілка – світло добра і любові».   Національні і соціальні мотиви становлять основний зміст творів О. Пчілки, в яких вона виступала проти денаціоналізації, русифікації, національного і політичного гніту. Олені Пчілці належить поважне місце в українській дитячій літературі. Серед дитячих творів - численні поезії, казки, оповідання, п'єси.     Олена Пчілка - чудовий перекладач творів світової класики: Овідія, А. Міцкевича, О. Пушкіна, Й. В. Ґете, Г. К. Андерсена, В. Гюґо. А також - автор    публіцистичних, літературно-критичних статей і спогадів.                                  

Патріотичний майстер-клас "Квітуча моя Україна!"

Сьогодні, у кожного,   хто завітав напередодні Дня Незалежності України до центральної бібліотеки міста і долучився до майстер-класу «Квітуча моя Україна»,  була  чудова нагода підготуватися до великого державного свята і створити власноруч гарну патріотичну брошку.          Спочатку заходу бібліомайстриня Олена Ланіна емоційно налаштувала  присутніх на роботу святковим відео «Це моя Україна!»,  подарувавши один одному посмішки, всі побажали гарного настрою і приступили до роботи. В ході майстер-класу бібліотекар розповіла про цікаву техніку рукоділля «канзаши», навчила створювати оригінальні вироби і прикраси із стрічок, викликала почуття глибокої поваги та любовi до Батькiвщини. Протягом  заходу  дівчата та  хлопці  разом з дорослими складали та обпалювали над свічками пелюстки майбутньої квітки, охайно склеювали між собою. Одним словом – готувалися до свята.          Завершуючи  майстер-клас бібліотекар ще раз вас привітала всіх присутніх з Днем Незалежності України і на