Перейти до основного вмісту

Увага ! Акція "Червоний рулить" (до Дня святого Валентина )


          День Святого Валентина – найромантичніше свято року. Цього холодного дня навіть повітря сповнене любов’ю. Амури поспішають поєднати пари, почуття яких перевірені часом та допомагають зустрітись половинкам, які загубились десь серед юрби. Адже саме кохання здатне розтопити кригу в серці й подарувати відчуття весни.
         Напередодні цього чарівного свята Центральна бібліотека  ім. О. С. Пушкіна  проводить акцію «Червоний рулить» (особам в червоному – додаткова година праці  в Інтернет-центрі).

Бібліотека вітає своїх користувачів книжковою інсталяцією "У полоні кохання".   Серця-витинанки, паперовий букетик квітів, книги в подарунок, журнальні love-story викликали неабияке зацікавлення у відвідувачів бібліотеки.
До уваги користувачів «Мапа кохання» у формі великого  червоного серця, на якому відвідувачі мають  змогу висловити свої емоції та привітати всіх зі святом.
На протязі тижня бажаючим навчитися оформляти та створювати вітальні листівки «Валентинки» бібліотекар Олена Ланіна проводить  майстер-класи.
Активні користувачі разом з працівниками прикрасили інтерєр бібліотеки створеними власноруч оксамитовими серцями-гірляндами.
Цими заходами  ми не лише вітаємо читачів зі святом усіх закоханих, але й нагадуємо  їм, що бібліотека - це цікаве та креативне місце, у якому раді їх бачити.


Любов — найкраще в світі почуття,
Вона не має меж — безкрая.
З любові починається життя,
Вона усе найкраще починає!


Подарунки, квіти, цукерки, увага, поцілунки та милі привітання – саме це є ознакою того, що настало довгоочікуване свято – День Святого Валентина. На цей день чекають усі закохані, адже 14 лютого можна ще раз нагадати рідній людині про свої почуття або ж освідчитися вперше.
Англійці, наприклад, вважають, що з 14 лютого природа робить поворот до весни і в птахів починається сезон шлюбних ігор, навіть стара англійська приказка говорить: «У день святого Валентина всі птахи у небі з'єднуються парами». Є й інше підтвердження тому, що 14 лютого – день закоханих. Жив в III столітті в місті Тернії (Римська імперія) Святий великомученик Валентин. Був він священнослужителем, займався науковими дослідженнями й приватною медичною практикою. У ході кампанії імператора Клавдія II Готського проти християн єпископ Валентин був репресований і обезголовлений 14 лютого 269-го року. Джерела стверджують: арешт єпископа Валентина був викликаний тим, що римський імператор не дозволяв солдатам своїх легіонів женитися, а Валентин таємно вінчав легіонерів з їхніми коханими. Очікуючи страти в одній з римських в'язниць, Валентин написав лист до дочки свого тюремника й підписався: «Ваш Валентин». Потім зцілив її чудесним способом від сліпоти, але все рівно був страчений. Дата страти збіглася з римським торжеством на честь Юнони, богині любові. З тих пір,  люди щороку 14 лютого згадували Валентина й влаштовували свято всіх закоханих.
Цікаві факти про свято закоханих:
•    Символами Валентинового дня стали голубки, що воркочуть, і серця, простромлені стрілою Амуру.
•    У цей день дівчата та юнаки збиралися разом, писали на папірцях імена й кидали ці листочки в глечик, потім кожний витягав по одному папірці й дізнавався ім'я своєї коханої людини. У деяких країнах дотепер існує звичай вибирати 14 лютого Валентинів і Валентинок  на весь наступний рік.
•    До 14 лютого випускається безліч вітальних листівок-валентинок, як прості так і витвори мистецтва. А за старих часів були навіть листівки, прикрашені золотом і мереживами.
•    Італійці вважають своїм обов'язком дарувати в цей день улюбленим насолоди. Цей день так і називається в Італії – солодкий день.
•    Галантні французи першими ввели в себе любовні послання – чотиривірш.
•    Фіни відзначають 14 лютого День любові, дарують один одному подарунки у формі серця. А також у цей день робляться подарунки мамам, тому що жіночого дня, подібно 8 Березня, у Фінляндії немає.
•    У Японії проводять конкурс на найгучніше любовне послання. Юнаки й дівчини піднімаються на сцену і по черзі кричать щосили - усе, що хочуть, - своєму улюбленому. Переможець одержує приз.
•    Англійці посилають любовні послання для своїх  тварин, особливо собакам і коням.
•    В Америці у ці дні продається 108 мільйонів троянд, переважно червоних, а на цукерки в ці дні витрачають 692 мільйона доларів!
•    Сердечка до свята можна шити, ліпити, малювати, в'язати й навіть пекти.
•    Матеріал для виготовлення сердечок різноманітний: бісер, корали, пір'я, сухі квіти, шматочки тканини, хутро, тощо...
•    Значна частина «валентинок» анонімна й без зворотної адреси, написана лівою рукою або праворуч ліворуч, що надає посланню таємничість. Зате після свята додається робота приватним детективам: вони одержують досить багато замовлень по встановленню особистості відправників «валентинок». 

Джерело: http://inlove.org.ua/stat.php?id=36     
© inlove.org.ua
Слова кохання іншими мовами

Як звучать три заповітних слова, які так хочеться почути й сказати коханому, на різних мовах? Саме 14 лютого ці зізнання є найповторюванішою фразою в історії. Різні сполучення звуків несуть однакові емоції в росіянина й шведа, українця й француза, японця й китайця. Можна сказати своєму коханому/ій « Я тебе кохаю» 16 мовами світу.
Українською « Я тебі кохаю»
Російською «Я тебе люблю»
Білоруською «Я цябе кахаю» (Я цабе кохаю)
Англійською «I love you» ( Ай лав ю)
Польською «Koham cie» (Кохам цие)
Італійською «Ti amo» (Ті амо)
Французькою «Je t’aime» (Же тем)
Іспанською «Te amo» (Ті амо)
Німецькою «Ich liebe dich» (Їх лібе діх)
Японською «Ai shite imasu» (Аі шіте імасу)
Китайською «Wo ai nei» (В ай ні)
Португальською «Te amo» ( Ті амо)
Єврейською «Ani ohev otakh» (Ані охев отах)
Ірландською «Thaim in grabh leat» ( Тайм ін гра літ)
Грецькою «S’agapo» ( С’агапо)
Шведською «Jag alsakar dig» (Яг алскар діг)

       Поспішайте зробити приємне своїм коханим та не забудьте про обов’язковий символ кохання – ніжний поцілунок!




  


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День здоров'я в бібліотеці

Сучасний  світ відкриває перед  нами  великі  можливості,  ми поспішаємо жити не замислюючись над тим, що іноді потрібно зупинитися, потурбуватися про себе, про своє життя, лише здорова людина відчуває себе повноцінною    особистістю, і лише    здорова    людина    приносить    користь суспільству. Здоров'я - одна з основних умов щастя людини. Тож,  напередодні Всесвітнього дня здоров’я,  бібліотека провела  День здоров’я « Здоровий спосіб життя – шлях для всіх». Програма Дня здоров’я була насиченою, адже включала різноманітні заходи: відкриття книжкової виставки-заклику « Про здоров'я треба знати, про здоров'я треба дбати» на якій до уваги відвідувачів бібліотеки представлено близько 30 книжкових та періодичних видань. Всі експонати здебільшого стосуються безпеки життєдіяльності людини, фізичної культури, гігієни, а також згубного впливу шкідливих звичок на становлення особистості. Відкритий мікрофон «Що тобі заважає бути здоровим?», під час якого в інтерактивно

Виставка одного автора «Олена Пчілка – світло добра і любові»

До 170-річчя від Дня народження Олени Пчілки - української письменниці, громадської діячки, етнографа, перекладача, у відділі абонементу Центральної міської бібліотеки експонується виставка літератури «Олена Пчілка – світло добра і любові».   Національні і соціальні мотиви становлять основний зміст творів О. Пчілки, в яких вона виступала проти денаціоналізації, русифікації, національного і політичного гніту. Олені Пчілці належить поважне місце в українській дитячій літературі. Серед дитячих творів - численні поезії, казки, оповідання, п'єси.     Олена Пчілка - чудовий перекладач творів світової класики: Овідія, А. Міцкевича, О. Пушкіна, Й. В. Ґете, Г. К. Андерсена, В. Гюґо. А також - автор    публіцистичних, літературно-критичних статей і спогадів.                                  

Патріотичний майстер-клас "Квітуча моя Україна!"

Сьогодні, у кожного,   хто завітав напередодні Дня Незалежності України до центральної бібліотеки міста і долучився до майстер-класу «Квітуча моя Україна»,  була  чудова нагода підготуватися до великого державного свята і створити власноруч гарну патріотичну брошку.          Спочатку заходу бібліомайстриня Олена Ланіна емоційно налаштувала  присутніх на роботу святковим відео «Це моя Україна!»,  подарувавши один одному посмішки, всі побажали гарного настрою і приступили до роботи. В ході майстер-класу бібліотекар розповіла про цікаву техніку рукоділля «канзаши», навчила створювати оригінальні вироби і прикраси із стрічок, викликала почуття глибокої поваги та любовi до Батькiвщини. Протягом  заходу  дівчата та  хлопці  разом з дорослими складали та обпалювали над свічками пелюстки майбутньої квітки, охайно склеювали між собою. Одним словом – готувалися до свята.          Завершуючи  майстер-клас бібліотекар ще раз вас привітала всіх присутніх з Днем Незалежності України і на