Перейти до основного вмісту

День читацької посмішки!

Напередодні свого професійного свята, Всеукраїнського Дня Бібліотек, бібліотечні працівники Центральної міської бібліотеки ім. О.Пушкіна, підготували для користувачів «День читацької посмішки»! Протягом дня проводилося ряд заходів: акції, конкурси, лібмоб, безкоштовний запис до бібліотеки. 
  Користуючись нагодою, на екскурсію до бібліотеки «Нам 130 років», завітали студенти ІІ бібліотечного курсу Олександрійського вищого училища культури, метою екскурсії було максимально повно представити можливості центральної бібліотеки міста, надати пораду, як найкращим чином можна використати ці можливості для результативного навчання, плідної довідково-інформаційної роботи, розширення світогляду, гарного відпочинку з цікавою художньою книгою.

 В рамках програми  святкування Всеукраїнського дня бібліотек, бібліотекарями було проведено акцію «Ви не читаєте в бібліотеці? Тоді бібліотека йде до Вас!». 
В ході якої бібліотекарі популяризували  новинки книжкового та журнального різноманіття, 
роздавали друковану продукцію у вигляді прапорців з рекламою послуг бібліотеки, 
спілкувалися з пересічними громадянами щодо актуальності читання сьогодні, перспектив бібліотек в майбутньому. 
 




Приємною несподіванкою для користувачів бібліотеки стали фотобієнале «Бібліотека. Сімейні цінності. Читання» 

та безпрограшна лотерея «Прощай осінній смуток», в результаті якої кожен учасник отримав неочікуваний приз — осіннє яблучко-побажання, книгу та фото на пам’ять. 


 Бібліотека постійно співпрацює з громадською організацією інвалідів «Віра», проводить різноманітні заходи для них, вже не перший раз в рамках діяльності мистецької вітальні «ARTмікс»  бібліомайстриня Олена Ланіна провела майстер-клас з виготовлення фетрової брошки «Осіння наснага».
Під тиху осінню музику, читання віршів і приємне спілкування, креативна майстриня навчала присутніх працювати з фетром, створювати композицію з кольорових листочків, ягід та квітів.
Жіночки виявились здібними ученицями і створили чудові фетрові прикраси, які одразу охоче приміряли.
Всі присутні від майстер-класу отримали заряд енергії  і позитивні емоції.
  
Лібмоб-акцію «Як пройти до бібліотеки?» було організовано та проведено працівниками бібліотеки. Метою акції є популяризація роботи бібліотеки, залучення нових читачів до книгозбірні та виховання поваги до книги і читання.
Поспілкувавшись з перехожими, бібліотекарі були приємно вражені, що майже всі опитувані знали про розташування бібліотеки, більшість олександрійців вже є її читачами. Учасникам опитування було подаровано флаєра із зображенням приміщення бібліотеки, адресою та запрошенням відвідати книгозбірню. 

  
Для студентів ОУК бібліотекар Інтернет-центру надала інтернет-довідку «Чи є в Німеччині День бібліотек?», розповіла про Німецьку бібліотечну спілку, спеціальну відзнаку «Бібліотекар року»,  наголосила, що у роботі німецьких і українських бібліотек є багато схожого.
Для молоді цікавим було те, що окрім Дня бібліотек, німецькі бібліотекарі мають традицію проведення щорічного фахового форуму. Під час заходу  бібліотечні працівники з усієї країни обмінюються досвідом, налагоджують фахові зв’язки, вивчають інноваційні форми, методики, технології роботи. 


В рамках заходів, пов'язаних зі святкуванням  Дня бібліотек читачів  чекали  приємні сюрпризи. Мобільні телефони сьогодні є практично у всіх. Серед читачів  стартував новий, несподіваний розіграш під назвою "Щасливий номер". Найщасливішим   виявився номер телефону , в якому  були комбінація цифр 3009 (30 вересня). 
Переможець отримав головний  приз -  книгу. Читачі в номерах телефону, яких була комбінація 30 (а їх виявилось  троє) отримали квіти.

Недаремно представниць прекрасної половини людства порівнюють з квітами, адже і ті, і інші прикрашають цей світ, наповнюють його радістю і щастям, вони можуть бути ніжними і романтичними, суворими і колючими, але неодмінно з шармом і якоюсь загадкою. 
Чорнобривці значаться серед квітів, за якими закріпилася слава добрих, вони символізують рідну домівку, рідний край. Напередодні свята  Дня бібліотек в ЦБ була проведена акція «Всім читаючим дамам по квітці». Їх дарували  з побажаннями щастя і удачі прекрасній половині людства. 


28 вересня відбувся довгоочікуваний щорічний конкурс «Кращий читач року». На книжкове свято зібралися ті, хто любить книгу, багато читає. Змагалися конкурсанти в семи конкурсах, а основним з них був захист читацького формуляру. За підсумками програми журі визначило переможців конкурсу. Перше місце виборола Смалець Л.І. Вітаємо її з перемогою!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День здоров'я в бібліотеці

Сучасний  світ відкриває перед  нами  великі  можливості,  ми поспішаємо жити не замислюючись над тим, що іноді потрібно зупинитися, потурбуватися про себе, про своє життя, лише здорова людина відчуває себе повноцінною    особистістю, і лише    здорова    людина    приносить    користь суспільству. Здоров'я - одна з основних умов щастя людини. Тож,  напередодні Всесвітнього дня здоров’я,  бібліотека провела  День здоров’я « Здоровий спосіб життя – шлях для всіх». Програма Дня здоров’я була насиченою, адже включала різноманітні заходи: відкриття книжкової виставки-заклику « Про здоров'я треба знати, про здоров'я треба дбати» на якій до уваги відвідувачів бібліотеки представлено близько 30 книжкових та періодичних видань. Всі експонати здебільшого стосуються безпеки життєдіяльності людини, фізичної культури, гігієни, а також згубного впливу шкідливих звичок на становлення особистості. Відкритий мікрофон «Що тобі заважає бути здоровим?», під час якого в інтерактивно

Виставка одного автора «Олена Пчілка – світло добра і любові»

До 170-річчя від Дня народження Олени Пчілки - української письменниці, громадської діячки, етнографа, перекладача, у відділі абонементу Центральної міської бібліотеки експонується виставка літератури «Олена Пчілка – світло добра і любові».   Національні і соціальні мотиви становлять основний зміст творів О. Пчілки, в яких вона виступала проти денаціоналізації, русифікації, національного і політичного гніту. Олені Пчілці належить поважне місце в українській дитячій літературі. Серед дитячих творів - численні поезії, казки, оповідання, п'єси.     Олена Пчілка - чудовий перекладач творів світової класики: Овідія, А. Міцкевича, О. Пушкіна, Й. В. Ґете, Г. К. Андерсена, В. Гюґо. А також - автор    публіцистичних, літературно-критичних статей і спогадів.                                  

Патріотичний майстер-клас "Квітуча моя Україна!"

Сьогодні, у кожного,   хто завітав напередодні Дня Незалежності України до центральної бібліотеки міста і долучився до майстер-класу «Квітуча моя Україна»,  була  чудова нагода підготуватися до великого державного свята і створити власноруч гарну патріотичну брошку.          Спочатку заходу бібліомайстриня Олена Ланіна емоційно налаштувала  присутніх на роботу святковим відео «Це моя Україна!»,  подарувавши один одному посмішки, всі побажали гарного настрою і приступили до роботи. В ході майстер-класу бібліотекар розповіла про цікаву техніку рукоділля «канзаши», навчила створювати оригінальні вироби і прикраси із стрічок, викликала почуття глибокої поваги та любовi до Батькiвщини. Протягом  заходу  дівчата та  хлопці  разом з дорослими складали та обпалювали над свічками пелюстки майбутньої квітки, охайно склеювали між собою. Одним словом – готувалися до свята.          Завершуючи  майстер-клас бібліотекар ще раз вас привітала всіх присутніх з Днем Незалежності України і на