Перейти до основного вмісту

Публічний звіт центральної бібліотеки перед громадою міста

Вже стало доброю традицією з року в рік проводити звіти про роботу бібліотеки перед громадою, а саме перед користувачами.
Центральна бібілотека ім.О.Пушкіна  є потужним інформаційним та культурним осередком, а її діяльність — багатовекторна, орієнтована на сучасні вимоги, збагачена новими формами і методами роботи з різними категоріями користувачів.
Тому, 28 лютого 2017 року, відбувся Публічний звіт перед громадою міста центральної міської бібліотеки ім. О.Пушкіна.
В першій частині звіту йшла мова про історичне минули книгозбірні, адже 24 січня цього року виповнилося 130 років Олександрійській громадській бібліотеці.
До ювілею Олександрійської громадської бібліотеки  в читальній залі було презентовано виставку-спогад «Шлях, довжиною у 130 років…». На якій представлені унікальні свідчення минулих років.
Особливо приємно було вітати шановних ветеранів бібліотеки:  Варламову Галину Іванівну, Шабанову Ніну Михайлівну, Шевченко Антоніну Петрівну, які свого часу пройшли великий шлях, здобуваючи високий авторитет і повагу читачів.


З більш детальною інформацією про історію бібліотеки присутніх познайомила завідувач краєзнавчого відділу Олександрійського міського музейного центру ім. А.Худякової – Божко Ольга Миколаївна.
Основною метою публічного звіту було поінформувати громаду міста про результати роботи бібліотеки та професійні досягнення у 2016 році.
Завідувач відділу обслуговування бібліотеки – Дерун Марина Вікторівна, розповіла гостям про найяскравіші події 2016 року.
Це:
- відкриття  Пункту  Європейської  інформації
- святкування  20-річчя клубу спілкування жінок «Чарівність»;
- участь та перемога у  конкурсі Укруїнської бібліотечної асоціації   «Бібліотекар – не формат»
Приємно, що бібліотекар центральної бібліотеки Ланіна Олена Анатоліївна увійшла до  літературно-мистецького збірника «Сузір’я молодих талантів Олександрії», продемонструвавши прикраси  у стилі «канзаші» та бісерна флористика.
Але найкраще про діяльність центральної бібліотеки можуть розказати тільки її користувачі. Зі словами подяки, про співпрацю та  привітаннями зі 130-річним ювілеєм виступули:
- Чернецька Вікторія Миколаївна – начальник управління культури та туризму Олекснадрійської міської ради


- Іванченко Володимир Володимирович – віце-президент клубу громадського діалогу



- Залевський Віктор Володимирович – директор дитячої музичної школи «Перлина» селища Олександрійське




- Чугуєвець Валентина Миколаївна -  керівник Центру розвитку молоді «Нове покоління»


- бібліотекар  Ліцею інформаційних технологій - Донцова Наталія Василівна


- викладач комунального вищого навчального закладу  «Олександрійське училище культури» - Піскун Ніна Олексіївна


- голова міського громадського об’єднання інвалідів дитинства, загального захворювання, праці «Віра»  -  Беззубова Зоя Іванівна

- Фесенко Наталія Федорівна – місцева поетеса

- інспектор Олександрійської міськрайонної діяльності з питань пробації та виконання кримінальних покарань  - Бірко Ірина Олександрівна.
І яке ж майбутнє без молоді? Про майбутнє бібліотеки прогнозували молоді фахівці, бібліотекарі і художники - студенти Олександрійського вищого училища культури, які за допомогою цікавої презентації розповіли та показали своє бачення майбутного бібліотеки, а студенти відділення «Декоративно-прикладне мистецтво» подарували малюнок «Бібілотека майбутнього».


В ході заходу для присутніх грали на скрипаках та співали вихованці дитячої музичної школи «Перлина» селища Олександрійське.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День здоров'я в бібліотеці

Сучасний  світ відкриває перед  нами  великі  можливості,  ми поспішаємо жити не замислюючись над тим, що іноді потрібно зупинитися, потурбуватися про себе, про своє життя, лише здорова людина відчуває себе повноцінною    особистістю, і лише    здорова    людина    приносить    користь суспільству. Здоров'я - одна з основних умов щастя людини. Тож,  напередодні Всесвітнього дня здоров’я,  бібліотека провела  День здоров’я « Здоровий спосіб життя – шлях для всіх». Програма Дня здоров’я була насиченою, адже включала різноманітні заходи: відкриття книжкової виставки-заклику « Про здоров'я треба знати, про здоров'я треба дбати» на якій до уваги відвідувачів бібліотеки представлено близько 30 книжкових та періодичних видань. Всі експонати здебільшого стосуються безпеки життєдіяльності людини, фізичної культури, гігієни, а також згубного впливу шкідливих звичок на становлення особистості. Відкритий мікрофон «Що тобі заважає бути здоровим?», під час якого в інтерактивно

Виставка одного автора «Олена Пчілка – світло добра і любові»

До 170-річчя від Дня народження Олени Пчілки - української письменниці, громадської діячки, етнографа, перекладача, у відділі абонементу Центральної міської бібліотеки експонується виставка літератури «Олена Пчілка – світло добра і любові».   Національні і соціальні мотиви становлять основний зміст творів О. Пчілки, в яких вона виступала проти денаціоналізації, русифікації, національного і політичного гніту. Олені Пчілці належить поважне місце в українській дитячій літературі. Серед дитячих творів - численні поезії, казки, оповідання, п'єси.     Олена Пчілка - чудовий перекладач творів світової класики: Овідія, А. Міцкевича, О. Пушкіна, Й. В. Ґете, Г. К. Андерсена, В. Гюґо. А також - автор    публіцистичних, літературно-критичних статей і спогадів.                                  

Патріотичний майстер-клас "Квітуча моя Україна!"

Сьогодні, у кожного,   хто завітав напередодні Дня Незалежності України до центральної бібліотеки міста і долучився до майстер-класу «Квітуча моя Україна»,  була  чудова нагода підготуватися до великого державного свята і створити власноруч гарну патріотичну брошку.          Спочатку заходу бібліомайстриня Олена Ланіна емоційно налаштувала  присутніх на роботу святковим відео «Це моя Україна!»,  подарувавши один одному посмішки, всі побажали гарного настрою і приступили до роботи. В ході майстер-класу бібліотекар розповіла про цікаву техніку рукоділля «канзаши», навчила створювати оригінальні вироби і прикраси із стрічок, викликала почуття глибокої поваги та любовi до Батькiвщини. Протягом  заходу  дівчата та  хлопці  разом з дорослими складали та обпалювали над свічками пелюстки майбутньої квітки, охайно склеювали між собою. Одним словом – готувалися до свята.          Завершуючи  майстер-клас бібліотекар ще раз вас привітала всіх присутніх з Днем Незалежності України і на