Перейти до основного вмісту

Година спілкування «Толерантність – елемент світогляду і культури»

16 листопада жителі багатьох країн світу відзначають Міжнародний день толерантності. Це свято було засновано в 1996 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. З нагоди свята, в центральній міській бібліотеці відбулася година спілкування  «Толерантність – елемент світогляду і культури» для учнів 11 класу Ліцею інформаційних технологій.
Бібліотекарі познайомили учнів з поняттям «толерантність», розповіли про основні риси толерантності, важливість виховання в собі толерантної поведінки, почуття поваги один до одного, до звичаїв, традицій і культури різних народів, терпеливого ставлення  до відмінностей між людьми.
Учні дискутували про те, якими особистісними якостями повинна володіти толерантна людина, яким має бути толерантне місто, толерантна країна.
Під час спілкування розглядалися такі важливі поняття, як уміння творити добро, співчувати, бути порядним, ввічливим, поважати себе і оточуючих.
Враховуючи те, що в людському спілкуванні велике значення мають звичайні  формули  привітання, приємні слова, учасники позмагалися на краще уміння говорити один одному компліменти.
Святкову зустріч завершив виступ студентки училища культури Єщук Аліни з композицією «Дарую вам пісню».                                      

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День здоров'я в бібліотеці

Сучасний  світ відкриває перед  нами  великі  можливості,  ми поспішаємо жити не замислюючись над тим, що іноді потрібно зупинитися, потурбуватися про себе, про своє життя, лише здорова людина відчуває себе повноцінною    особистістю, і лише    здорова    людина    приносить    користь суспільству. Здоров'я - одна з основних умов щастя людини. Тож,  напередодні Всесвітнього дня здоров’я,  бібліотека провела  День здоров’я « Здоровий спосіб життя – шлях для всіх». Програма Дня здоров’я була насиченою, адже включала різноманітні заходи: відкриття книжкової виставки-заклику « Про здоров'я треба знати, про здоров'я треба дбати» на якій до уваги відвідувачів бібліотеки представлено близько 30 книжкових та періодичних видань. Всі експонати здебільшого стосуються безпеки життєдіяльності людини, фізичної культури, гігієни, а також згубного впливу шкідливих звичок на становлення особистості. Відкритий мікрофон «Що тобі заважає бути здоровим?», під час якого в інтерактивно

Виставка одного автора «Олена Пчілка – світло добра і любові»

До 170-річчя від Дня народження Олени Пчілки - української письменниці, громадської діячки, етнографа, перекладача, у відділі абонементу Центральної міської бібліотеки експонується виставка літератури «Олена Пчілка – світло добра і любові».   Національні і соціальні мотиви становлять основний зміст творів О. Пчілки, в яких вона виступала проти денаціоналізації, русифікації, національного і політичного гніту. Олені Пчілці належить поважне місце в українській дитячій літературі. Серед дитячих творів - численні поезії, казки, оповідання, п'єси.     Олена Пчілка - чудовий перекладач творів світової класики: Овідія, А. Міцкевича, О. Пушкіна, Й. В. Ґете, Г. К. Андерсена, В. Гюґо. А також - автор    публіцистичних, літературно-критичних статей і спогадів.                                  

Патріотичний майстер-клас "Квітуча моя Україна!"

Сьогодні, у кожного,   хто завітав напередодні Дня Незалежності України до центральної бібліотеки міста і долучився до майстер-класу «Квітуча моя Україна»,  була  чудова нагода підготуватися до великого державного свята і створити власноруч гарну патріотичну брошку.          Спочатку заходу бібліомайстриня Олена Ланіна емоційно налаштувала  присутніх на роботу святковим відео «Це моя Україна!»,  подарувавши один одному посмішки, всі побажали гарного настрою і приступили до роботи. В ході майстер-класу бібліотекар розповіла про цікаву техніку рукоділля «канзаши», навчила створювати оригінальні вироби і прикраси із стрічок, викликала почуття глибокої поваги та любовi до Батькiвщини. Протягом  заходу  дівчата та  хлопці  разом з дорослими складали та обпалювали над свічками пелюстки майбутньої квітки, охайно склеювали між собою. Одним словом – готувалися до свята.          Завершуючи  майстер-клас бібліотекар ще раз вас привітала всіх присутніх з Днем Незалежності України і на