Перейти до основного вмісту

Схід України у вогні: перевірка на мужність


 АТО. Знайома всім до болю абревіатура.
АТО, як пише луганська письменниця Маргарита Сурженко, « дає змогу звільнитися від зайвого багажу і зрозуміти, яким є твоє покликання. АТО — це чудова можливість почати робити щось вперше, познайомитися з новими людьми, пізнати справжню Україну, перевірити стосунки й зрозуміти, хто тобі друг. Це нагода щось втратити для того, щоб знайти щось цінніше. Це чудова можливість відчути один одного й стати одним цілим!».

АТО – це те, що об’єднало Схід і Захід і стало єдиною силою.
Як показали останні події в Україні, бути патріотом сьогодні для всіх нас означає не просто жити в своїй країні, а захищати її, любити свою землю, народ, своє коріння.
Саме цьому була  присвячена патріотична година «Схід України у вогні: перевірка на мужність»,  проведена для студентів Олександрійського  державного аграрного технікуму.
Розповідь йшла про воїнів АТО нашого міста та району, згадали тих, хто загинув, захищаючи рідну землю: Є.Танковського, О.Козенка, Г.Кіктенко, М.Бендерова, М.Озерова, С.Кравченко, С.Бульдовича, О.Басака, О.Кулигіна, А. В. Пойди та ін.. 
Молодь декламувала вірші, які були наповнені  повагою до  хлопців, які здійснили особистий подвиг – віддавши найцінніше, своє життя, заради нової України.
 Не залишив байдужими присутніх  й перегляд відеофільму "Вічна пам’ять героям АТО" після якого в аудиторії запанувала тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг героїв Небесної Сотні.

«Друзі,  – ми усі маємо об‘єднатися, щоб перемогти у цій «гібридній» війні, а це можливо лише тоді, коли ми не будемо забувати про наших побратимів на війні й всіляко їм допомагати, а не запевняти себе в тому, що ця війна не наша, так як вона ведеться на сході України, й сподіватися, що війна не дійде до нашого міста й жодним чином не торкнеться вашої сім‘ї. Ми маємо пам‘ятати, що у зоні АТО щосекунди своїми життями ризикують діти, сини, брати, батьки, діди,  ризикують вони задля того, щоб ви могли спокійно навчатися і вирости  справжніми патріотами своєї країни» - такими були завершальні слова бібліотекаря Костюкової І.М.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

День здоров'я в бібліотеці

Сучасний  світ відкриває перед  нами  великі  можливості,  ми поспішаємо жити не замислюючись над тим, що іноді потрібно зупинитися, потурбуватися про себе, про своє життя, лише здорова людина відчуває себе повноцінною    особистістю, і лише    здорова    людина    приносить    користь суспільству. Здоров'я - одна з основних умов щастя людини. Тож,  напередодні Всесвітнього дня здоров’я,  бібліотека провела  День здоров’я « Здоровий спосіб життя – шлях для всіх». Програма Дня здоров’я була насиченою, адже включала різноманітні заходи: відкриття книжкової виставки-заклику « Про здоров'я треба знати, про здоров'я треба дбати» на якій до уваги відвідувачів бібліотеки представлено близько 30 книжкових та періодичних видань. Всі експонати здебільшого стосуються безпеки життєдіяльності людини, фізичної культури, гігієни, а також згубного впливу шкідливих звичок на становлення особистості. Відкритий мікрофон «Що тобі заважає бути здоровим?», під час якого в інтерактивно

Виставка одного автора «Олена Пчілка – світло добра і любові»

До 170-річчя від Дня народження Олени Пчілки - української письменниці, громадської діячки, етнографа, перекладача, у відділі абонементу Центральної міської бібліотеки експонується виставка літератури «Олена Пчілка – світло добра і любові».   Національні і соціальні мотиви становлять основний зміст творів О. Пчілки, в яких вона виступала проти денаціоналізації, русифікації, національного і політичного гніту. Олені Пчілці належить поважне місце в українській дитячій літературі. Серед дитячих творів - численні поезії, казки, оповідання, п'єси.     Олена Пчілка - чудовий перекладач творів світової класики: Овідія, А. Міцкевича, О. Пушкіна, Й. В. Ґете, Г. К. Андерсена, В. Гюґо. А також - автор    публіцистичних, літературно-критичних статей і спогадів.                                  

Патріотичний майстер-клас "Квітуча моя Україна!"

Сьогодні, у кожного,   хто завітав напередодні Дня Незалежності України до центральної бібліотеки міста і долучився до майстер-класу «Квітуча моя Україна»,  була  чудова нагода підготуватися до великого державного свята і створити власноруч гарну патріотичну брошку.          Спочатку заходу бібліомайстриня Олена Ланіна емоційно налаштувала  присутніх на роботу святковим відео «Це моя Україна!»,  подарувавши один одному посмішки, всі побажали гарного настрою і приступили до роботи. В ході майстер-класу бібліотекар розповіла про цікаву техніку рукоділля «канзаши», навчила створювати оригінальні вироби і прикраси із стрічок, викликала почуття глибокої поваги та любовi до Батькiвщини. Протягом  заходу  дівчата та  хлопці  разом з дорослими складали та обпалювали над свічками пелюстки майбутньої квітки, охайно склеювали між собою. Одним словом – готувалися до свята.          Завершуючи  майстер-клас бібліотекар ще раз вас привітала всіх присутніх з Днем Незалежності України і на